Visionen för Night Trail Run är att vi löpare ska se mörkret som en naturlig tillgång. Det gör vi genom att erbjuda en tävling där upplevelsen av ljus och mörker står i centrum.

Vi har en mysig och skön arena som utgångspunkt för loppet. Du får direkt en försmak av vilka upplevelser som väntar.

Starten är ett massivt ljusspel, där hundratals lampor tillsammans lyser upp mörkret innan de drar iväg. Vi hjälper dig att uppleva stämningen i skogen i mörkret genom att på ett tydligt sätt märka upp banan med reflexer så att du enkelt kan följa banan.

I slutet på loppet välkomnas du åter tillbaka i ljuset i vår arena. Vi hoppas att du blivit många upplevelser rikare.

NTR_skog.jpg

Historik

Idén till Night Trail Run föddes under planeringen till orienteringstävlingen 10MILA år 2013. Där vi ville dra nytta av att ha en tävlingsarena på plats och locka flera löpare till orienterarnas arena – skogen. Fast inte i dagsljus utan mörker. Det är nämligen något alldeles särskilt att springa i mörker med pannlampa i skogen. Vi ville dela med oss av den känslan till andra som gillar löpning.

Premiärloppet blev en succé och sedan dess har det genomförts varje år i slutet av oktober.

Vad är det speciella med att springa med pannlampa i skogen?

Först och främst att man kan springa på samma område som man springer i dagsljus. Man begränsar inte sina träningstider. Därför #reclaimthedarkness

Det andra och lite djupare skälet är den väldigt speciella känslan att springa i sin egen ljusbubbla, dvs området som lyses upp av den egna pannlampan när man springer. Det är mörkt omkring men just där jag är, finns det ljus runtomkring. Jag bestämmer över ljuset, inte tvärt om.

Ett tredje skäl är det unika ljusspel som uppstår när man har löpare omkring sig som lyser upp skogen. Det blir ett magiskt grafiskt spel i skogen, ljus och mörker om vartannat.

Arrangören

Night Trail Run arrangeras av Attunda Orienteringsklubb i Sollentuna. Allt arbete sker ideellt. Överskottet från tävlingen går till föreningens verksamhet.

En tävling där upplevelsen av ljus och mörker står i centrum