Med upplevelsen i centrum

Vi får ibland frågan om varför vi arrangerar Night Trail Run och tänkte med denna artikel berätta lite om tankarna bakom tävlingen och varför vi sätter upplevelsen i centrum.

Night Trail Run har som mål att få oss löpare att se mörker som en tillgång. För visst är det så, handen på hjärtat, att när höstmörkret kryper inpå så kanske vi väljer andra sträckor jämfört med när det är ljust. Det vill försöka ändra, därav vår #-tag, #reclaimthedarkness.

NightTrail.jpg

Vi tänker oss att du kommer till våra mysiga och coolt ljussatta arena och kommer i stämning inför loppet. Tillsammans med andra härliga löpare ger du dig ut i mörkret och följer banan som är rikligt markerad med reflexer. Du springer i din egen ljusbubbla som pannlampa skapar och har möjligheten att ta in dofter, ljud och ljus från skogen. I slutet på banan möts då åter av ljuset, först från marschaller och sedan av den häftiga arenan igen. Från ljust till mörker och åter till ljuset.

Som du kanske noterat pratar vi inte så mycket om hastighet, löptider mm, utan vi sätter din upplevelse i centrum. Tiden det tar att springa runt är inte så viktig, utan det är din känsla av att springa i mörker på ett tryggt sätt.

Vi hoppas att du efter loppet, tillsammans med din löpkompis, åter springer där du vanligtvis springer och kanske viker av från elljusspåret och tar en vända i skogen.

Night.jpg

För att få känna på den härliga känslan av trail i mörker behöver du bara göra två saker. Skaffa eller låna en pannlampa och anmäl dig till Night Trail Run. Gör det på en gång, 1 september höjs anmälningsavgiften.

Night Trail Run