Trailcoachens tips #4 - Så får du mer träning i vardagen

Rutiner är ofta det som gör att träningen blir av. Därför är slutet på semestern en fin nystart för alla som har slirat på träningsrutinerna under ledigheten. Vardag och jobb betyder att tiden för träning minskar, men tidsbrist kan vara din bästa vän i att få in mer träning i vardagen.

IMG_20190405_084445_864.jpg

Kom ihåg varför du tränar

Alla mål som utgår från dig själv är hjälpsamma för att träna mer i vardagen. Kanske rör du på dig för att du mår psykiskt bra av det, för att du vill vara hållbar, stark eller uthållig, eller för att du har trevliga träningskamrater. Skriv ner ditt varför, så kan du lätt påminna dig själv när soffan lockar.

Transportera dig aktivt

Spring till jobbet, släktkalaset, stranden, om du ska handla något litet eller kika på en spännande pryl på byggmarknaden. Om det är långt eller om ni är flera som vill springa så dela upp sträckan eller spring i varsin riktning.

Korta pass är också värdefulla

En skön mysjogg i skogen på 20 minuter kan vara precis vad du behöver för att må bra. Intervaller regerar annars i de korta passens värld och kan göras på många olika sätt. Värm upp med lätt jogg i 10 minuter och gör sedan några kortare ruscher för att få upp puls och fartkänslan. Spring sedan t.ex. en minut och vila en, tills du har kommit upp i 20 minuter. Eller varför inte bara springa några varv och upp ner i backen runt knuten? 

Lek är också träning

IMG_20190402_164125_488.jpg

Hjärta och lungor gör ingen skillnad på olika sätt att konditionsträna. Kull och 3-i-rad eller att kasta och hämta frisbee på en gräsplätt har stora likheter med korta intervaller. Jag vågar lova att du gör en god insats för grannsämjan om du bjuder in grannens barn!Byt sovmorgon mot träningsmorgon

Att träna före alla andra har vaknat ger dig extra tid för dig själv, utan att du behöver göra avkall på tiden tillsammans med andra. Naturen är också extra vacker medan daggen fortfarande ligger kvar eller rimfrosten glittrar, och är du först får du ha den magin för dig själv...

IMG_20190419_205441_183.jpg

Arbeta mot ett mål

En utmaning kan hjälpa dig att hålla uppe träningen. Har du tidigare sprungit 3-4 kilometer kan ett lopp på 5 km vara ett lagom träningsmål, och brukar du springa 6-8 km så leta efter ett lopp på runt 10 km. Brukar du bara springa i dagsljus så kan löpning i mörker vara en spännande utmaning! 

Sätt upp ditt mål nu och spara lite pengar genom att anmäla dig till Night Trail Run redan nu i augusti, innan anmälningsavgiften höjs!

Gör den här hösten till din bästa träningsperiod hittills! Här är tre tips för dig som vill ha mer rörelse i din vardag,

  1. Gör transportlöpning till en vana.

  2. Korta pass kan också vara värdefull träning.

  3. Sätt upp mål, till exempel ett lopp under hösten!

Night Trail Run