Trailcoachens tips #9 - Så maxar du ditt Night Trail Run hemma

TCT

I år kommer Night Trail Run hem till dig – ditt virtuella nattlopp i skogen. Så hur ordnar man sitt eget lopp på bästa sätt? Det finns några små saker som gör ditt lopp extra bra.

Brukar du ladda lite extra inför ett lopp? Gör det inför ditt Night Trail Run på hemmaplan också, för att få in den där härliga spänningen som gör att du taggar till! Många tar fram kläder, nummerlapp och energi dagen innan, så att allt ska finnas redo. Vissa av oss har kläder eller något annat som bara används på lopp, somliga äter alltid samma sak kvällen innan ett lopp medan andra ser till att få lite extra sömn. Vissa laddar inte alls, och det är också en strategi. Tänk över hur du helst laddar för ett riktigt roligt lopp, och gör det för ditt lopp på hemmaplan också!

Laddningen är min egen från Night Trail Run 30 km-  2018

Laddningen är min egen från Night Trail Run 30 km- 2018

Även under årets Night Trail Run kommer du kunna välja att springa där du vill eller att göra din tävling tillsammans med andra. Det finns flera dagara att välja på. Vilken dag passar dig bäst? Själv är jag är lite konservativ på den här punkten: Night Trail Run är som lördagsgodis fast bättre, så för mig är det lördag som gäller. (Jag kan sträcka mig till att det kan vara fredagsmys också…) Men du kanske vill spetsa din vardag med ett härligt lopp i en vacker, mörk skog? Nu har du chansen!

Vägvalet är också helt ditt i år, åtminstone om du springer på hemmaplan. Några av de som har valt att göra sitt eget lopp har berättat för oss att de kommer att välja att springa i skogen för att göra det så likt vanliga Night Trail Run som möjligt. Vissa väljer då stigar i hemmaskogen, blandar vandringsled med naturstig och reflexbana, lägger sin rutt över grusväg, hagmarker och skog eller helt enkelt tar en skogsväg och sedan springer rätt ut i skogen.

e_kvall.jpg

Faktum är att du inte måste markera en bana, du kan välja att njuta av att springa i skogen tills du har nått dina fem eller tio kilometer. Alla som fullföljer är med i lotteriet av priser, oavsett hur banan ser ut.

Det är ändå enkelt att göra en egen reflexbana. Sätt reflextejp eller reflexspray på vanliga klädnypor och ta en tur på 5 eller 10 km medan det fortfarande är ljust. När solen går ner, har du din reflexbana klar – och du har ju redan testat rundan, så det är bara att köra! Glöm inte att ta ner dina reflexer efteråt, både för skogens och din egen skull.

e_reflex.jpg

Slutligen: Att springa tillsammans kan vara det som gör att du ger det där lilla extra, eller kanske vågar springa i mörkret. Bjud in en kompis att göra dig sällskap eller vara din hare – eller erbjud dig att vara hare åt kompisen!

Tre tips för dig som vill göra ditt lopp hemma till något extra:

1.        Ladda upp som inför alla andra roliga lopp!

2.       Välj en dag som du vill göra speciell och boka in loppet då.

3.       Välj bana med omsorg – eller inte alls, om du vill springa rakt in i mörkret…

Och du, kom ihåg att ladda pannlampan!


Föregående
Föregående

Team Nordic Trail en långsiktig partner i mörkret

Nästa
Nästa

Trailcoachens tips #8 - Spring din vanliga runda - i mörkret!