2023 års banor är här
Vi får många frågor om hur banorna ser ut under jubileumsårets Night Trail Run. Nu kan vi stilla er hunger och presentera sträckningen för alla tre distanser: 5, 10 och 30 km.
Tio år med Night Trail Run
Skulle det gå att locka löpare till ett lopp i mörker? 2013 körde vi ett testskott under en orienteringstävling. Tiden går och nu fyller plötsligt Night Trail Run tio år! Vi har pratat med Håkan Jonsson som sprungit loppet alla åren.
Tips för dig som vill springa med din hund
Vad ska jag tänka på när jag springer med min hund? Hur kommer jag igång med träningen och vilken utrustning behöver jag? Här får du tips av Alva och Ida på Tundra Hundcenter. I år springer de Night Trail Run för första gången.
3 oktober: Provspring en av årets banor!
På kvällen den 3 oktober 2023 kan du testa årets Night Trail Run-banor. Team Nordic Trail bjuder på prova på-kväll.
Nyhet för dig som tar med hunden
Torsdag den 19 oktober är det hundkväll! Du kan välja mellan 5 och 10 kilometer. Hoppas vi ses!
Ge bort en upplevelse!
Fars dag, julklapp, födelsedag eller bara för att…? Ge bort en upplevelse till någon som gillar att springa och njuta av naturen! Här kan du ladda hem ett gåvobevis. Night Trail Run är ett annorlunda lopp där fokus ligger på upplevelsen.
Ensamt och ljuvligt - Night Trail Run 10 km 2022
Trailcoach Emelie Lilliefeldt berättar hur det var att återvända till distansen 10 km. Hur ambitionen att komma i mål så snabbt som möjligt blev något helt annat, när hon sprang ensam i sin ljusbubbla och följde reflexerna, en efter en.
Trailcoachens funderingar #3 - När börjar loppet?
När börjar och slutar ett lopp egentligen? Är det vid start och mållinjen eller sker det vid andra tidpunkten?
I den tredje och avslutande funderingen inför årets lopp reflekterar Trailcoachen Emelie Lilliefeldt över sin egen rutin för och efter ett lopp. Hur ser din rutin ut?
Är du inte anmäld till 2022 års lopp är det hög tid att du beger dig till anmälningssidan. Vi ses!
30 km härlig trail väntar
Årets bana för 30 km-klassen bjuder på många olika typer av terräng. Det gäller att anpassa farten till hur banan går så du kan planera din löpning på bästa sätt.
Passa på att träna med ett gps-spår hemma innan tävlingen.
Ttrailcoachens funderingar #2 Varför tävlar jag?
Det är tävling, men Night Trail Run är också något annat viktigt. Detta viktiga har blivit en större del av tävlingen över tid, och det har gjort loppet så mycket bättre.
Eller är det fortfarande “bara” ett lopp?
Trailcoachens funderingar #1 Så många skäl att springa
Varför snör vi på oss skorna och ger ut på en löprunda, lång som kort? Morgon som kväll, i sol som i regn. Vilka drivkrafter ligger bakom längtan att komma ut, få frisk luft och känna kroppen arbeta? Är det en kompis som drar eller kanske din hund som lockar ut dig?
Vi har bett trailcoachen Emelie Lilliefeldt att fundera över detta i en ny serie inlägg vi kallar Trailcoachens funderingar. Här kommer det första inlägget. Återkom gärna på Facebook på vår sida och dela med dig av din egna tankar runt trail och löpning.
Trailcoachen Emelie har sprungit Night Trail Run sedan arrangemanget startades 2013 och är numer en ambassadör för tävlingen.
Night Trail Run 2022 - 20-22 Oktober
Mellan 20 - 22 oktober är det dags för Night Trail Run för tionde året i rad. Läs om årets upplägg, boka in i kalendern och anmäla dig. Välkommen!
Night Trail Run - Sommar , Tävlingsledarna summerar
Tävlingsledarna sammanfattar smygpremiären av Night Trail Run - Sommar. Det fina fotot är taget av Sandra Marinilli.
Trailcoachen funderar om Night Trail Run - Sommar
Trailcoachen Emelie Lillifeldt var en av premiärlöparna på vårt nyast lopp, Night Trail Run - Sommar. Ett lopp där man möter solens uppgång den dag som det är mest solsken dvs sommarsolståndet. Med en starttid kl 02.00 är det många tankar som går igenom huvudet. Läs om hur Trailcoachen funderat i efterhand.
Vacker och variande 30 km väntar
Vilken fantastisk resa som väntar er som valt vår längsta klass, 30 km. Start i Upplands-Väsby och mål på arenan vid Bögs gård i Sollentuna. Däremellan en omväxlande, vacker och delvis utmanande sträcka som våra proffsiga banläggare Emelie och Jenny lagt upp för er.
Äntligen här - Night Trail Runs egen buff
Puh, vi var allt lite oroliga för att den inte skulle hinna fram. Men nu är den hos oss, Night Trail Runs egen buff.
Den kan bli din om du anmäler dig och fullföljer årets tävling.
Vacker, omväxlande och tuff!
En person som gillar långa stäckor och Night Trail Run heter Martin Kjellqvist. Han springer våra banor året om. En av Martins utmaningar är navigeringsmomentet, att följa banan med både GPS och karta. Årets banläggare Emelie Grafström och Jenny Wallner bjöd in Martin till en kväll för att bättra på Martins kunskaper och samtidigt stämma av bansträckningen. Läs vidare om Martins intryck.
Omvänd medalj med känsla för detaljer
Årets medalj är lite omvänd om man jämför med fjolårets. Låter det konstigt? Vi låter Jeanette Berndt som har designat och tillverkat medaljerna inom sitt familjeföretag reda ut begreppen.
5 km med hund, bästa tipsen från ett proffs.
I år välkomnar vi för första gången fyrfota vänner till Night Trail Run, för att tillsammans med matte eller husse dela på upplevelsen av trail i skogen i skenet at pannlampan. Distansen är 5 km och datumet är 21 oktober.
För att ge er som är nyfikna på den nya klass mer information om hur det är att springa trail med hund, vände vi oss till Amanda Gerdelin. Förutom att springa och tävla med sina hunder även bedriver Amanda kurser inom Canicross, den internationella beteckningen för att trail med hundar.